February 1, 2022

Atlas Alliances første digitale podkast-episode rett fra New York!

– Jeg tror på å lære ved å gjøre, og ikke bare å signere Memorandum of Understandings, sier Vladimir Cuk, administrerende direktør for International Disability Alliance (IDA). Vladimir ble født i Serbia og har en doktorgrad fra University of Chicago.


I den nye episoden med tittelen Global Disability Summit: an opportunity for global solidarity in action, snakker Vladimir og Gagan Chhabra om IDAs rettighetsarbeid på tvers av 14 regionale nettverk, 1100 nasjonale organisasjoner i 182 land. Vladimir hevder IDA er som FN i funksjonshemmedebevegelsen.


De reflekterer over årsakene som førte til Global Disability Summit i London 2018 og diskuterer forventningene til det kommende GDS i Oslo og hvordan det kan endre den globale fortellingen om inkludering av funksjonshemmede, fremme partnerskap på tvers av ulike organisasjoner, og mobilisere ressurser for å fremme inkludering av funksjonshemmede over hele det globale sør.


Vladimir problematiserer også den skarpe ulikheten i de økonomiske ressursene som går til å implementere rettighetene til personer med funksjonsnedsettelser sammenlignet med andre grupper: Hvorfor har UNICEF et årlig budsjett på seks milliarder dollar mens FNs partnerskap om rettighetene til personer med funksjonsnedsettelser (UNPRPD) har et budsjett på fem millioner dollar, som er omtrent tusen ganger mindre?


Vladimir's uttrykker også sin lidenskap for å bringe funksjonshemmedes rettigheter nærmere klimarettferdighetssamtalen - samt sin forbindelse med Disney-karakterene Raya og Tuk Tuk.

Og du får vite hva som får Vladimir til å smile utover arbeidet hans for GDS.

Atlas-alliansen podkastserie er ute med fem engasjerende episoder med interessante personer som Dag Inge Ulstein, Per Inge Bjerknes, Mette Müller Kristensen, Nora Ingdal og Vladimir Cuc. Flere kommer - stay tuned!


Du kan se og høre podcastene her:
Youtube: https://youtu.be/lVfTCqGNPSw
Spotify https://open.spotify.com/episode/3yCpkwwidLv6xQJHd0UVse?si=031d6a38cbe4495e
Soundcloud : https://soundcloud.com/user-446329594/road-to-inclusion-episode-5-global-disability-summit-an-opportunity-for-global-solidarity

Alle ligger også på våre nettsider.

Tilbake